Kulkeminen - mihin sinä olet matkalla?

Käytämme useita tunteja elämässämme työmatkoihin, lomille matkustamiseen, ystävien kanssa tapaamisiin ja muuttoihin paikasta A paikkaan B. Osa meistä valitsee ennemmin julkisten kulkuneuvojen käytön tai taksit, kun toiset taas valitsevat ennemmin oman auton tai pyöräilyn. Hyvät kulkuyhteydet ovat välttämättömyys, mitä ilman maailmamme ei toimisi niin hyvin. Ilman päteviä kulkuyhteyksiä ja liikennettä olisimme alati myöhässä ja menettäisimme kallisarvoista aikaamme. Toisaalta maailma pyörii myös logistiikan ympärillä, eli tavaroiden on myös pakko liikkua paikasta A paikkaan B. Tässä blogissa voit jakaa kokemuksia ja omia mieltymyksiä matkustamisessa. Mikä toimii sinulle, voi inspiroida muitakin. Jaa ideasi tulevaisuuden muutoista - innovointi, vastuullisuus ja ympäristö ovat muutamat mielenkiintoiset aihealueet! Pidä hauskaa!

Edullinen kuriiripalvelu usein myös nopea

Blog

Kilpailu ja kilpailuttaminen ovat vallanneet alaa kaikkialla. Näin on käynyt myös lähettämisen sektorilla. Aiemmin suurin osa toimituksista kulki Suomessa postin kautta, nykyään yritykset ja yksityisetkin käyttävät paljon erilaisia kuriiripalveluita.

Kuriireilla ja kuriiripalveluilla on pitkä historia

Kuriirin eli lähetin käyttäminen tavaroiden tai viestien toimituksessa on historiassa tunnettu jo paljon ennen kuin postilaitos aloitti eri maissa valtiollisen toimintansa. Kuriiripalvelu on pääsääntöisesti yksityinen, kun taas posti on useissa maissa valtion laitos. Maailmalla on muutamia hyvin suuria ja laajasti tunnettuja kuriiripalveluyrityksiä. Osalla niistä on jopa omia lentokoneita, joilla lähetyksiä toimitetaan mannerten- ja maidenvälisesti. Mutta pienet kuriirifirmat ovat näiden jättien rinnalla ihan yhtä tärkeitä, ja usein niissä palvelukin pelaa asiakasystävällisemmin.

Aiemmin kuriiri saattoi taittaa matkaa juosten, soutaen tai hevosella. Vanhimmat kuriiripalvelut juontavat juurensa Persiaan noin vuoteen 400 ennen ajanlaskumme alkua. Kuuluisin kuriireihin liittyvä tarina lienee Kreikasta, jossa Feidippides-niminen kuriiri juoksi Marathonista Ateenaan viemään uutisen, että Kreikka oli ottanut voiton Persian sodassa. Tämä 42 kilometrin välimatka muodostui niin symboliseksi ja tärkeäksi, että se otettiin olympialaisiin pisimmäksi juoksumatkaksi. Useita satoja vuosia myöhemmin kaksi teinipoikaa Yhdysvalloissa perusti kuriiripalvelun vuonna 1907. He kulkivat pääosin polkupyörällä. Näin syntyi edullinen kuriiripalvelu, joka on edelleen toiminnassa, mutta käyttää toimituksiin nykyään kaikkia mahdollisia liikennevälineitä. 

Nykypäivän palvelut optimoitu

Se että tarjolla on tuotteen perille menosta vastaava kuriiripalvelu, on yrityksille tärkeää. Monet seikat voivat tehdä palvelusta huokeamman hintaisen. Ensinnäkin se mahdollisuus, että tuotteen voi ostaa verkossa, on usein asiakkaalle halvempaa, koska se säästää aikaa. Edullinen kuriiripalvelu noutaa tuotteen verkkokaupasta, mutta aina tuote ei tule suoraan yrityksen tai kodin ovelle, vaan läheiseen noutopisteeseen. Tässä on hyvänä puolena se, että lähetystä ei tarvitse päivystää tietyssä osoitteessa tiettyyn kellonaikaan, vaan sen voi noutaa itselle sopivaan aikaan.

Paketin lähettäminen kuriirin avulla yleistyi entisestään koronaepidemian aikana, koska ihmiset välittivät tietoisesti kivijalkakauppaan menosta aiheutuneita suoria kontakteja ja sen sijaan ostivat tuotteen verkosta. Verkkomyymälä puolestaan käytti kuriiripalvelua, joka toimitti paketin asiakkaalle noutopisteeseen. Kun lähetyspalvelu toimii tiettyjen verkkokauppojen kanssa, tuloksena syntyy mahdollisimman edullinen kuriiripalvelu, jossa moni liike on optimoitu ja ajankäyttö minimoitu. Kolliveikot Oy tarjoaa kuriiripalvelut Pohjois-Pohjanmaalla ja Meri-Lapissa. 

jaa  

25 April 2023