Kulkeminen - mihin sinä olet matkalla?

Käytämme useita tunteja elämässämme työmatkoihin, lomille matkustamiseen, ystävien kanssa tapaamisiin ja muuttoihin paikasta A paikkaan B. Osa meistä valitsee ennemmin julkisten kulkuneuvojen käytön tai taksit, kun toiset taas valitsevat ennemmin oman auton tai pyöräilyn. Hyvät kulkuyhteydet ovat välttämättömyys, mitä ilman maailmamme ei toimisi niin hyvin. Ilman päteviä kulkuyhteyksiä ja liikennettä olisimme alati myöhässä ja menettäisimme kallisarvoista aikaamme. Toisaalta maailma pyörii myös logistiikan ympärillä, eli tavaroiden on myös pakko liikkua paikasta A paikkaan B. Tässä blogissa voit jakaa kokemuksia ja omia mieltymyksiä matkustamisessa. Mikä toimii sinulle, voi inspiroida muitakin. Jaa ideasi tulevaisuuden muutoista - innovointi, vastuullisuus ja ympäristö ovat muutamat mielenkiintoiset aihealueet! Pidä hauskaa!

Kuljetuspalvelut helpottavat arkeamme ja mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan

Blog

Kuljetus ja logistiikka-alalla on paljon erilaisia ammatteja ja työtehtäviä. Erilaisten ajoneuvojen ja liikennevälineiden kuljettamisen lisäksi kuuluu alan työpaikkoihin esimerkiksi monenlaisia toimistotehtäviä, ajoneuvojen ja koneiden huoltamista ja korjaamista, myyntiä, markkinointia, viestintää, varastotöitä, kuljetusten suunnittelua, huolintaa ja monia muita tehtäviä. Kuljetusala toimittaa tuotteet sekä kauppoihin ja raaka-aineet teollisuudelle, sekä myös esimerkiksi kaikki tilaamme tavarat kotiovellemme. Kuljetuspalvelut ovat tärkeässä osassa toimivaa yhteiskuntaa ja ilman niitä loppuisivat pian tuotteet sekä kauppojen hyllyiltä ja niiden tuotanto pysähtyisi myös kokonaan ilman raaka-aineiden toimituksia. Ennen kuin tavaroita kuljetetaan haluttuun paikkaan tai ihmiset pääsevät matkustamaan haluamaansa määränpäähän, on kuljetuksien taustalla tehty jo paljon erilaista työtä.

Kuljetusalalla toiminnan täytyy olla tehokasta ja hyvin suunniteltua

Kuljetuksien täytyy toimia tehokkaasti, olipa kyseessä sitten tavara- tai henkilöliikenne. Tavaroiden ja palveluiden toimitusketjut, niiden kuljetus, varastointi ja jakelu suunnitellaan huolella, ettei syntyisi ylimääräisiä ajokilometrejä, jotka kuluttaisivat turhaan arvokasta aikaa ja polttoainetta. Ajojärjestelijät suunnittelevat kuljetusten reitit ja organisoivat autojen käytön ja logistiikkainsinöörit suunnittelevat kokonaisia kuljetusketjuja, joissa täytyy huomioida esimerkiksi tavaroiden varastointi, kuljetus, toiminnanohjaus, jakelu, ostotoiminta ja monia muita asioita, riippuen myös siitä, mitä kuljetetaan ja mihin. Osto- ja myyntityö on myös tärkeässä osassa, että kuljetusyrityksellä riittää asiakkaita. Toimiva asiakaspalvelu takaa asiakkaiden tyytyväisyyden ja kuljetusyrityksen palveluiden käyttämisen myös jatkossa.

Kuljetuspalvelut pitävät kaupan ja teollisuuden lisäksi myös palvelut pyörimässä

Sen lisäksi, että kuljetuspalveluilla pidetään kaupanhyllyt täynnä ja teollisuus pyörimässä, taataan niiden avulla myös monia muita olennaisia palveluita, kuten esimerkiksi jätehuolto, vesihuolto, lääkkeiden saanti, energiahuolto, polttoaineiden saanti ja terveydenhuollon toiminen kokonaisuudessaan. Kuljetuksia tehdään monella eri kuljetusmuodolla tiekuljetusten lisäksi ja usein ne muodostavat logistisen ketjun, jossa sama lasti saattaa kulkea vesireitillä, rautateillä, kuorma-autolla ja myös ilmojen halki lentorahtina. Tavaraa myös kuljetetaan lukuisilla erilaisilla ajoneuvoilla, kuten esimerkiksi henkilöautoilla, pakettiautoilla, säiliöautoilla, rekoilla ja kuorma-autoilla. Toimivien kuljetusten olennaisena osana ovat tietenkin myös ammattitaitoiset ja osaavat kuljettajat, joiden tehtäviin kuuluu ajamisen lisäksi myös muita tehtäviä. Kuljettajat ovat myös yleensä vastuussa tavaroiden lastauksesta, asiakaspalvelusta ja lastinkäsittelystä. Luotettavat kuljetuspalvelut tarjoaa Kolliveikot Oy.

jaa  

22 December 2021