Kulkeminen - mihin sinä olet matkalla?

Käytämme useita tunteja elämässämme työmatkoihin, lomille matkustamiseen, ystävien kanssa tapaamisiin ja muuttoihin paikasta A paikkaan B. Osa meistä valitsee ennemmin julkisten kulkuneuvojen käytön tai taksit, kun toiset taas valitsevat ennemmin oman auton tai pyöräilyn. Hyvät kulkuyhteydet ovat välttämättömyys, mitä ilman maailmamme ei toimisi niin hyvin. Ilman päteviä kulkuyhteyksiä ja liikennettä olisimme alati myöhässä ja menettäisimme kallisarvoista aikaamme. Toisaalta maailma pyörii myös logistiikan ympärillä, eli tavaroiden on myös pakko liikkua paikasta A paikkaan B. Tässä blogissa voit jakaa kokemuksia ja omia mieltymyksiä matkustamisessa. Mikä toimii sinulle, voi inspiroida muitakin. Jaa ideasi tulevaisuuden muutoista - innovointi, vastuullisuus ja ympäristö ovat muutamat mielenkiintoiset aihealueet! Pidä hauskaa!

Senioriskootteri ja muut sähköiset kulkuvälineet ovat avuksi monelle

Blog

Mikä sähköinen kulkuväline kenellekin sopii, riippuu monesta asiasta, kuten omasta kunnosta, toimintakyvystä, tasapainosta, tehtävien matkojen pituudesta, tarpeesta tavaroiden tai matkustajan kuljettamiselle, säilytystiloista ja tienkin omista mieltymyksistä. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tämänkertaisena aiheena on sähköiset liikkumisvälineet. Jos sähköisen liikkumisvälineen valinta on ajankohtaista, toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta.

Sähköisiä liikkumisvälineitä on paljon erilaisia

Sähköisiä liikkumisvälineitä on monenlaisia ja riippuen laitteen ominaisuuksista, sitä käyttävä voidaan luokitella jalankulkijaksi, pyöräilijäksi tai moottoriajoneuvon kuljettajaksi. Välineen ominaisuudet vaikuttavat myös siihen, täytyykö laitteen kuljettajalla olla ajokortti tai liikennevakuutus. Laitteen ominaisuudet, jonka perusteella sen luokitus tehdään, ovat: enimmäisnopeus sähköavusteisesti, sähkömoottorin teho ja sen mitat. Jos laite luokitellaan jalankulkua avustavaksi laitteeksi, saa sen enimmäisnopeus olla enintään 15 km/h ja sitä käytettäessä noudatetaan jalankulkijan liikennesääntöjä. Jalankulkua avustavia laitteita ovat esimerkiksi sähköpyörätuoli tai segway. Kevyiksi sähköajoneuvoiksi luokitelluilla laitteilla enimmäisnopeus voi olla 25 km/h, kuten myös sähköavusteisilla polkupyörillä. Kevyt sähköajoneuvo voi olla esimerkiksi senioriskootteri tai sähköpotkulauta. Samoin kuin kevyiksi sähköajoneuvoiksi luokitelluilla laitteilla, voi sähköavusteisen polkupyörän enimmäisnopeus olla 25 km/h. Moottoroidulla polkupyörällä voi myös olla suurempi enimmäisnopeus, mutta silloin se täytyy rekisteröidä mopoksi. Mopojen ja mopoautojen enimmäisnopeus voi olla 45 km/h, kuten myös kolmipyöräisen mopon ja niillä noudatetaan mopoautojen liikennesääntöjä.

Itselle sopivan sähköisen liikkumisvälineen valinnassa kannattaa käyttää ammattilaista apuna

Sähköistä liikkumisvälinettä hankkiessa kannattaa lähteä liikkeelle omista tarpeista. Ensimmäiseksi kannattaa pohtia, minkälaiseen tarpeeseen laitetta on hankkimassa ja minkälainen on oma toimintakyky ja pystyykö käyttämään ja hallitsemaan laitetta helposti. Ajokokemus on myös tärkeää otta huomioon eli onko itsellä kokemusta vastaavan laitteen käytöstä. Kaikki laitteet kannattaa koeajaa ennen päätöksen tekemistä, että voi olla varma laitteen sopivuudesta itselle. Laitetta koeajaessa kannattaa kiinnittää huomiota ajomukavuuteen, hallintalaitteisiin ulottuvuuteen ja laitteen helppoon hallintaan. Kannattaa myös pohtia, sopiiko laite juuri omiin tarpeisiin ja omalle kulkureitille sekä omiin säilytystiloihin, vai onko se mahdollisesti liian iso tai kömpelö, tai ehkä siinä on liian vähän säilytystilaa ostoksille. Kaikkien sähköisten kulkuvälineiden hankinnassa, kuten esimerkiksi senioriskootteri tai sähköpyörä, kannattaa aina myös pyytää apua ammattitaitoiselta ja luotettavalta alan asiantuntijalta. Juro Sähköajoneuvot Oy:n valikoimasta löytyvät senioriskootterit moneen tarpeeseen. 

jaa  

31 May 2022