Kulkeminen - mihin sinä olet matkalla?

Käytämme useita tunteja elämässämme työmatkoihin, lomille matkustamiseen, ystävien kanssa tapaamisiin ja muuttoihin paikasta A paikkaan B. Osa meistä valitsee ennemmin julkisten kulkuneuvojen käytön tai taksit, kun toiset taas valitsevat ennemmin oman auton tai pyöräilyn. Hyvät kulkuyhteydet ovat välttämättömyys, mitä ilman maailmamme ei toimisi niin hyvin. Ilman päteviä kulkuyhteyksiä ja liikennettä olisimme alati myöhässä ja menettäisimme kallisarvoista aikaamme. Toisaalta maailma pyörii myös logistiikan ympärillä, eli tavaroiden on myös pakko liikkua paikasta A paikkaan B. Tässä blogissa voit jakaa kokemuksia ja omia mieltymyksiä matkustamisessa. Mikä toimii sinulle, voi inspiroida muitakin. Jaa ideasi tulevaisuuden muutoista - innovointi, vastuullisuus ja ympäristö ovat muutamat mielenkiintoiset aihealueet! Pidä hauskaa!

Autovuokraamon valinta

Blog

Autovuokraamoja on nykyään moneen lähtöön ja niitä on saatavilla joka puolella maailmaa. Kuluttajille on tarjolla niin sanottuja perinteisiä auton vuokrausmahdollisuuksia sekä digitalisaation myötä myös uusia tapoja. Perinteiseksi vuokraamoiksi voisi määritellä sellaiset yritykset, joissa mennään tavallisesti hakemaan avaimet yrityksen toimistolta ja uutta tuulta tuo nimenomaan puhelimen välityksellä toimivat vuokraussovellukset, jossa itse asiakas-asiakaspalvelija kontaktia taas ei ole. Kaiken tämän valinnan mahdollisuuksien keskellä voi kuluttaja itse joutua hämääntyneeksi, sillä eri kilpailijoita, kampanjoita ja toimintatyylejä on niin monenlaisia. Minkälaisia asioita kannattaa siis ottaa huomioon, kun valitsee autovuokraamonsa? Siitä tässä kirjoituksessa lisää.

Vuokrauksen perusteet ja käyttötapa

Varmaan olennaisimpana osana vuokrausta määritellessä on itse auton käyttökohde. Auton vuokraus tunnetaan varmaan yleisimmin matkaillessa, eli tarvitaan jonkinlainen ajopeli, jotta pääsee katselemaan vähän pidemmälle kuin vain aivan oman hotellin kulmilla. Tällaisissa tapauksissa, riippuen matkustajakunnan koosta, voi usein valita jonkun tavallisen henkilöauton, jolla pääsee paikasta A paikkaan B. Esimerkiksi perheillä olisi valittava sitten isompia autoja tarjoava vuokrausliike. Toinen yleinen auton vuokraus aika on esimerkiksi muutot ja vastaavat. Eli omaan autoon, tai henkilö ei omista autoa ollenkaan, ei mahdu tarpeeksi tavaraa, joten vuokrataan muualta suurempi kulkuväline. Tällöin huomioon tulee tietenkin ottaa tavaran määrä ja mikäli tarvitaan isompaa kuin pakettiautoa, tulee niissä muistaa ajajan ajokortin ylärajat, sillä joidenkin rekka ja muiden isompien autojen ajamiseen voi tarvita suuremman luokan ajokortin.

Oikeaan valintaan päätyminen

Kuinka sitten päätyä oikeaan valintaa, kun itse käyttötapa ja perusteet ovat määritelty? Helpointa on varmaa lähteä nykyään tutkimaan eri vaihtoehtoja verkossa. Verkosta löytyy tuhansia vaihtoehtoja, joista valita. Usein helpoimmalla pääsee melkein siten, että soittaa itse muutamaan vuokrauspaikkaan, esittää toiveensa ja vaatimuksensa sekä pyytää muutamia tarjouksia. Tämä säästää aikaa, ettei itse tarvitse selailla sivuilla loputtomiin itselle sopivia vaihtoehtoja sekä saat suoraan kuulla lopullisen hintapyynnön. Soittelun lomassa, voi samalla vähän yrittää jopa tinkiä, sillä kuten mainittu kilpailu asiakkaista on kovaa. Hotelleilta tai muista vastaavista voi myös kysyä suoraan apua, sillä usein heillä on joitain yhteistyökumppaneita tai vähintään hyviä paikallisvinkkejä. 

Mikäli etsit autovuokraamoa Rovaniemen suunnilla, voit kääntyä esimerkiksi Scancarin puoleen.

jaa  

3 July 2020